ARTIKELS

De weg van Zelfmanifestatie voor een leven vanuit vervulling

Voel jij ook dat verlangen om jouw ware innerlijke pracht te onthullen zodat jij kan worden wie je bent voorbestemd te zijn? Vrij van remmingen of angsten over wat anderen daarvan kunnen denken? Misschien ken jij je levensopdracht al, maar weet je niet hoe vanuit jouw purpose te leven. Of je bent net erg zoekend vanuit dat knagende gevoel binnenin dat je misschien niet doet wat je behoort te doen, dat je niet ten volle bent wie je hoort te zijn.

Dit artikel nodigt je uit tot het exploreren van het concept zelfmanifestatie. Nobi ging hiervoor speciaal voor jou de mosterd halen bij enkele klinkende namen binnen de wereld van persoonlijke groei en zelfverwerkelijking. Van Anthony Robbins tot Deepak Chopra over Bréne Brown,… allen zijn ze het erover eens: zelfmanifestatie is een reis van zelfontdekking, groei en transformatie. Het is het ontvouwen van je ware potentieel zodat jij kan leven vanuit wie jij werkelijk bent.

Een korte bloemlezing

Er was eens… een klein bloemzaadje, genaamd Sam. Sam was een bijzonder zaadje dat diep vanbinnen wist dat hij een prachtige bloem in zich droeg en die hij helemaal wilde worden. Maar in plaats van gewoon te groeien en te worden wie hij in zijn volste potentieel kon zijn, was Sam bezorgd en bang over wat anderen zouden denken. Zou hij wel goed genoeg zijn? Zou hij wel opgemerkt worden tussen al die andere bloemen in de tuin?

Sam besloot advies te vragen aan de wijze Oude Boom. Deze had al vele seizoenen doorgemaakt en kende de geheimen van het ware Leven. Hij vroeg aan de Oude Boom: “Hoe kan ik de mooiste bloem worden en mezelf volledig manifesteren?”

De Oude Boom glimlachte vriendelijk en zei: “Lieve Sam, de sleutel tot zelfmanifestatie ligt in het luisteren naar jouw eigen innerlijke wijsheid. Je draagt de blauwdruk van jouw bestemming reeds in je. Het enige wat je hoeft te doen, is vertrouwen op jouw unieke reis.”

Sam was verward en vroeg: “Maar hoe weet ik wat mijn bestemming is en hoe kan ik er zeker van zijn dat ik de juiste keuzes maak?”

De Oude Boom antwoordde wijs: “Jouw hart zal je leiden, mijn vriend. Luister naar de stille stem van jouw intuïtie en volg je passie. Laat je niet afleiden door de mening van anderen. Je bent hier om de pracht van jouw unieke kleuren te laten schitteren en jouw eigen schoonheid te delen met de wereld.”

(Lees hier het vervolg op dit kortverhaal ‘De bloem van Zelfmanifestatie’)

Passie als kompas naar je ware potentie

Iedereen heeft iets wat hem raakt, uitermate boeit of passioneert. Ook jij. Volg je de weg van je enthousiasme en je passie, dan leidt het leven je bijna als vanzelf naar jouw grotere levensdoel toe. Jouw passie ligt gezaaid in jouw hart en zielenwezen, en laat zich verklanken door jouw intuïtie. Het spreekt tot jou via een tomeloos gevoel van overweldigend enthousiasme, subtiele tintelingen in je lijf, of simpelweg doordat je een diepe rust in jezelf ervaart wanneer je aandacht schenkt aan het veruitwendigen van jouw passie. Herkenbaar? Het zijn vaak die dingen waar je je -initieel los van de dagelijkse (verplichte) taken- in verdiept die je eigenlijk roepen met de vraag om een grotere rol te mogen spelen in jouw bestaan. Ga jij voluit leven vanuit jouw passie, verrijkt met jouw unieke talenten, dan ben je dicht bij het leven van een vervullend leven. Het is net dat gevoel van totale vervulling dat jou aanwijst of jij wel of niet het leven leidt waarvoor jij bent gekomen. Welkom op het pad van zelfmanifestatie.

Quote

“Keep your mind fixed on what you want in life: not on what you don’t want.” —Napoleon Hill

Wat is zelfmanifestatie?

Jezelf manifesteren… toegegeven, het klinkt wat vreemd. Want we bestaan, dus we ‘zijn’ toch reeds? Waarom moeten we onszelf manifesteren als we reeds zijn? Zijn er dan meerdere vormen van ‘zijn’? De meesten onder ons leven het leven zonder een al te groot bewustzijn over zichzelf. Daar is niks mis mee, integendeel. Ze drijven door het leven heen, dobberend in hun sloepje. Waar we ons in dat geval meestal niet bewust van zijn, is dat we met z’n allen een product van onze opvoeding zijn en dat brengt onlosmakelijk conditioneringen met zich mee.

Doe maar eens de volgende denkoefening: welke waren de kaders die werden gezet tijdens jouw jonge kinderjaren, de ervaringen of trauma’s die je als kind meemaakte, de waarden en normen die golden in jouw gezin van herkomst, school, de omgeving waarin we je bent grootgebracht… ? Het bepaalt wie je bent geworden vandaag: een ‘jij’ waarin delen van jouw ware potentie niet tot volle wasdom zijn kunnen komen. Zelfmanifestatie gaat dan ook over het ontplooien van jouw meest volle waarachtige zelf, bevrijd van beperkende gedachten, vergeten talenten, of inmiddels nutteloos geworden conditioneringen over overtuigingen. Wie is die volledige ‘jij’ die in jou huist, zonder al die belemmeringen of beperkingen?  Wie ben je dan? Wat doe je dan? En hoe voelt dat, nu we toch even aan het dromen gaan…?

Heb jij jezelf ten volle gemanifesteerd, dan heb jij je volledige potentieel dat in jou zat, gerealiseerd. Geweldig, niet? En ja, die reis mag een leven lang duren, waarom niet? Hoe heerlijk zou het kunnen zijn als je op het eind van je reis met een voldaan hart naar jezelf terugblikt, wetende dat je je authentieke zelf helemaal tot uiting hebt weten te brengen in diverse aspecten van jouw leven. Van relaties tot carrière, creativiteit en persoonlijke groei.

Klinkt aanlokkelijk? Laat dit dan een uitnodiging zijn om jezelf eens onder het vergrootglas te plaatsen en na te gaan wat jouw waarden, interesses, passies en talenten zijn. En eens je ze gevonden hebt, ben je dan bereid om van hieruit te gaan leven zonder jezelf te laten beperken door externe verwachtingen of sociale normen? Of laat je het leven dan toch maar weer een loopje nemen met… jouw leven?

Zelfmanifestatie wil zeggen dat je de verantwoordelijkheid voor je eigen leven opneemt, en actief stappen zet die in lijn liggen met de weg die je vanuit je hart te volgen hebt.

“Hoe ziet mijn leven er dan anders uit?”

Wanneer jij jezelf hebt gerealiseerd of gemanifesteerd, ervaar je naar alle waarschijnlijkheid een diep persoonlijk geluk, een gevoel van opperste vervulling of diepe rust in al-wat-is. Wanneer het goed is ga jij daarenboven, wanneer je leeft vanuit een zelfgemanifesteerde staat van zijn, ook de roep voelen om vanuit jouw passie en talenten bij te dragen aan een verhaal dat vaak groter is dan jezelf. Jouw focus wordt verlegd van ik naar wij, van waaruit je een positieve impact gaat creëren op de wereld om jou heen. Door je authentieke zelf te manifesteren, word je immers een bron van inspiratie voor anderen waarbij je hen bewust of onbewust zal bekrachtigen en aanmoedigen om ook hun eigen ware zelf te omarmen en hun potentieel te realiseren.

Quote

“Everything you want is out there waiting for you to ask. Everything you want also wants you. But you have to take action to get it.” —Jack Canfield

6 cruciale elementen die je op weg helpen richting de beste versie van jezelf

Hoe doe je dat dan, jezelf ten volle realiseren? Er zijn zovele wegen naar Rome, en ieders pad is uitermate uniek. Er zijn echter wel enkele cruciale waarden die je uitnodigen om een zelfgerealiseerde staat van zijn te helpen manifesteren. Deze 6 zijn alvast een goed begin:

1. Volg je passie

We hadden het er reeds over: doe datgene wat jou enthousiast maakt en jouw innerlijke vuur aanwakkert. Word je blij van wat je doet? Krijg je er energie van? Ga er dan ten volle voor. Jouw passie is een wegwijzer naar jouw grotere reden van bestaan en een potentieel anker richting een vervullend leven. Heb je je grootste passie(s) gevonden? Verrijk deze dan met een overzicht van jouw talenten, vaardigheden, waarden, interesses, ervaringen en overtuigingen. Zo kom je tot een verhaal dat jou uniek maakt van waaruit jij een geschenk kan worden voor de wereld om je heen.

 2. Wees authentiek

Ben jij eerlijk tegenover jezelf en anderen over jouw verlangens, behoeften en grenzen? Door jezelf te accepteren zoals je bent, kun je jezelf krachtiger neerzetten in de wereld.

3. Overwin beperkende overtuigingen

Breng mentale en emotionele beperkingen in kaart die jou tegenhouden in het groeien naar een ruimere versie van jezelf. Ga ermee aan de slag om ze te transformeren met behulp van een coach, therapeut, opleiding, boek, enz. Jij bént immers niet jouw overtuigingen, je creëert ze. Verander jouw gedachten en jouw wereld verandert met je mee.

4. Neem de volledige verantwoordelijkheid voor jouw leven.

Jij bent de schepper van jouw realiteit. Jij hebt de macht om positieve veranderingen aan te brengen. Neem leiding over je keuzes en acties die je leven in lijn brengen met jouw hoogste visie.

5. Leef in het Nu

Het heden is het enige moment waarin je leeft. Vasthouden aan het verleden of je zorgen maken over de toekomst haalt je weg bij jezelf en je innerlijke kracht. Oefen in hier en nu aanwezig zijn, zo kan je jezelf ten volle engageren met wat je doet.

6. Vertrouw op je intuïtie

Hoe spreekt jouw intuïtie tot jou? Via ingevingen, lichaamsgewaarwordingen, dromen, telepathie, synchroniciteiten? Ga op ontdekking met jezelf en herontdek jouw innerlijke stemgeluid! Het is de taal van jouw hogere zelf dat niks liever wenst dan je te mogen sturen in de richting van je te volgen pad.

Praktische tips

  1. Tot slot nog deze 7 praktische instrumenten die je tijdens je proces kunnen helpen:
  2. Hou een dagboek bij waarin je je doelen, dromen, gedachten en vooruitgang neerpent.
  3. Visualiseer levendig je doel en programmeer je onderbewustzijn voor succes.
  4. Versterk je mindset door het uitspreken van krachtige en positieve affirmaties die in lijn liggen met wie je wilt worden.
  5. Kalmeer je geest, verruim je bewustzijn en ontdek je diepere wijsheid door geregelde meditatie.
  6. Maak je eigen unieke visionboard waarop al jouw doelen en waarden visueel worden weergegeven en kijk er dagelijks naar.
  7. Laat je begeleiden in het stellen van je doelen of het identificeren en opruimen van obstakels met een goede coach of mentor aan je zijde.
  8. Verruim je kennis over, en inzicht in persoonlijke ontwikkeling door het lezen van boeken of het volgen van cursussen.
  9. Wees lief, mild en geduldig. Dit geldt zowel voor jezelf als voor jouw naasten.

Al deze tools en tips zijn slechts handvaten om jou te ondersteunen op jouw pad naar zelfmanifestatie. Jij bent uniek dus zal ook jouw weg anders zijn dan die van je naasten. Ga op onderzoek uit lieve nobi-lezer en deel jouw ervaringen met onze nobi-tribe. We zijn allen medereizigers op elkaars pad, soms voor even, en misschien wel voor het leven.

En onthoud… “In a world full of copies, dare to be a real one!”

Quote

“Your time is limited, so don't waste it living someone else's life. Don't let the noise of other's opinions drown out your own inner voice.” - Steve Jobs

Auteur: Lies Paelinck

Smaakt naar meer?

We gebruiken cookies om je ervaring te verbeteren. Door deze pagina te blijven bezoeken, accepteert u ons gebruik van cookies. Privacybeleid

Ik ga akkoord