KORTVERHAAL

De Lotus en de Modderpoel

Er was eens een prachtige lotusbloem die groeide in een modderpoel. De lotus was omringd door donker, troebel water en modderige grond. Ondanks deze omgeving straalde de lotus met haar heldere, levendige kleuren en betoverende schoonheid.

Op een dag landde een reiger aan de modderpoel en zag hij de stralende lotus. Hij leek wel licht te geven! De reiger was gefascineerd door de bloem haar pracht en vroeg zich af hoe deze zo mooi kon zijn, terwijl ze groeide in zo’n vieze en ongunstige omgeving. Hij sprak tot de lotus: "Hoe is het mogelijk dat je zo mooi bent, omringd door modder en troebel water?"

De lotus antwoordde, rustig en daadkrachtig: "Ik ben mooi omdat ik weet wie ik ben. Ik ben een bloem met prachtige tinten van roze en wit. Dat is mijn essentie, mijn ware potentieel. Ik weet dat ik in modder wortel, maar mijn kracht komt uit de verbinding met mijn eigenwaarde."

De reiger was verbaasd de bloem haar woorden van wijsheid, en vroeg: "Maar hoe kun je je eigenwaarde behouden te midden van zo'n negatieve omgeving?"

De lotus legde uit: "De modder en het water om me heen zijn slechts externe omstandigheden, lieve reiger. Ze definiëren niet wie ik ben. Ik focus op mijn innerlijke groei, mijn eigen waarden en mijn unieke schoonheid. Door mijn eigenwaarde te koesteren, transformeer ik mijn omgeving en straal ik een licht uit dat anderen kan inspireren."

De reiger voelde een krop in zijn keel en werd diep geraakt door de woorden van de lotus. Hij begreep dat de lotus een waardevolle les had geleerd: het maakt niet uit waar je vandaan komt of welke uitdagingen je tegenkomt, het is jouw innerlijke overtuiging en eigenwaarde die bepalen hoe je jezelf presenteert aan de wereld.

Vanaf die dag nam de reiger de wijze les van de lotus ter harte. Hij realiseerde zich dat zijn eigenwaarde niet afhankelijk was van externe omstandigheden, maar van zijn innerlijke overtuigingen en zelfacceptatie. Hij begon zijn eigen unieke schoonheid te zien en te waarderen, ongeacht de uitdagingen die hij tegenkwam.

En zo herinneren de lotusbloem en de wijze reiger jou eraan om de kracht van eigenwaarde in jezelf op te roepen. Net als de lotus kan jij bloeien en stralen, ongeacht de modderige situaties waarin je je bevindt. Het is jouw innerlijke overtuiging en waardering voor jezelf die je in staat stelt om je ware potentieel te bereiken en anderen te inspireren met jouw schoonheid en kracht.

INZICHT

Jouw gedachten bepalen jouw realiteit en hoe jij naar jezelf kijkt. Verander je gedachten en je verandert je perceptie van de wereld. Zoals de reiger zegt: “het maakt niet uit waar je vandaan komt of welke uitdagingen je tegenkomt, het is jouw innerlijke overtuiging en eigenwaarde die bepalen hoe je jezelf toont aan de wereld.” Je bent een prachtige diamant en je bent hier gekomen om te schitteren!

Smaakt naar meer?

We gebruiken cookies om je ervaring te verbeteren. Door deze pagina te blijven bezoeken, accepteert u ons gebruik van cookies. Privacybeleid

Ik ga akkoord